sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Mango-mokkakakku gluteiiniton






Tästä kakusta tein kaksi eri versiota ylempään täytteeseen. Sulkaalastuilla kuorrutetussa kakussa on alla olevan ohjeen mokkamousse. Alla on suklaakakkupohja, välissä mangomousse ja päällä kahvilla maustettu  mousse. Sokerimassakoristeet eivät kestä kovin kauaa tällaisen kakun pinnalla, joten vasta juuri ennen tarjoilua kannattaa lisätä. 12 annosta.

Kakkupohja:
120 g tummaa suklaata  (70%)
1,2 dl kiehuvaa vettä
4 munaa
1 dl sokeria
2 tl pikakahvijauhetta
1/2 dl gluteiinittomia jauhoja

Pilko suklaa palasiksi ja sulata vesihauteessa juoksevaksi. Lisää kiehuvaan veteen murukahti ja  sekoita se suklaasulaan ja keitä muutama minuutti, kunnes seos muuttuu vanukasmaiseksi. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen "vanukkaaseen".  Lisää jauhot.  Paista 22 cm irtopohjavuoassa. Paista 180 asteessa n. 25 minuuttia.

Kostutus: 2 rkl kahvilikööriä ja 1 rkl vettä

Mangomousse: 
6 liivatetta
3 rkl vettä
5 dl mangososetta
1/2 dl sokeria
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria

Mokkamousse:
3 liivatetta
1/2 dl vahvaa kahvia
1 muna
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle suklaalastuja




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti