sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kinuski-suolapähkinäjuustokakku

Kinuskituorejuustokakku suolapähkinöillä on vaihteeksi mielenkiintoinen makukokemus.

Pohja:
150 g Digestive-keksejä ( tässä käytin gluteiinittomia keksejä)
50 margariinia
2 rkl fariinisokeria
Murkskaa keksit murusiksi. Sekoita fariinisokeri sulatettuun margariiniin. Lisää margariini-sokeriseos keksinmuruihin ja painele irtopohjavuoan pohjalle (n.22 cm).

Täyte:
200 maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora-vispiä tms.
2 dl valmista kinuskikastiketta
2 rkl Amaretto-likööriä
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
tilkka vettä
n. 1dl murskattuja suolapähkinöitä

Vatkaa Flora-vispi vaahdoksi. Sekoita kinuskikastike tuorejuuston joukkoon. Lisää juustoseokseen Amaretto ja vaniljasokeri. Liota liivatteet. Kuumenna vesi ja sekoita liivatteet veteen. Sekoita liivateseos juustoseokseen. Lisää viimeisenä Flora-vispivaahto juustoseokseen. Kaada tuorejuusto-kemaseoksesta noin puolet keksipohjan päälle. Lisää suolapähkinämurksa väliin ja päälle loppu tuorejuustoseos. Laita jääkaappiin hyytymään.



Kinuskikuorrute:
1,5 dl valmista kinuskikastiketta
0,5 dl maitoa
0,5 dl vettä
3 liivatetta
n. 0,5 dl murskattuja suolapähkinöitä

Sekoita kinuskikastike ja maito. Liota liivatteet. Kuumenna vesi ja sekoita liivatteet joukkoon. Lisää liivateseos kinuskiin. Kaada kinuski hyytyneen kakun päälle. Ripottele pinnalle suolapähkinämurskaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti