tiistai 6. lokakuuta 2015

Suklaa-appelsiini täytekakku

Halusin kokeilla suklaakakkua valuvalla suklaalla ja tässä tulos. Kakkupohjan tein gluteiinittomana. Ohjeen löysin Pullahiiren-sivulta, mutta vehnäjauhot korvasin gluteiinittomilla jauhoilla ( saman määrän). Ohjeesta poiketen laitoin koko taikinan 26 cm vuokaan. Kakkua ei kuitenkaan voinut kumota irtopohjavuoasta, sillä pohja olisi haljennut. Hyvin jäähtyneenä seuraava päivänä kumosin kakkupohjan ja se oli helppo leikata kolmeen osaan. Kostutin kakun tuoreesta appelsiinista puristetulla mehulla. Väliin jä päälle laitoin suklaa- appelsiinituorejuustomoussen:

300 g taloussuklaata
4 dl kuohukermaa
2 rasiaa ( 400 g) Valion appelsiini-tuorejuustoa

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita 1 dl kermasta hyvin suklaasulaan. Vatkaa loput kermasta pehmeäksi, löysähköksi vaahdoksi. Sekoita haalea suklaaseos sähkövatkaimella tuorejuustoon. Lisää kermavaahto sekoitellen.

Täytettä laitetaan sekä väleihin että pinnalle. Lopuksi laitoin suklaaganachen kakun päälle. 150 g taloussuklaata ja 1,5 dl kuohukermaa. Kerma kuumennetaan kiehumispisteeseen ja sulkaa lisätään paloiteltuna kermaan. Sekoita hyvin. Kun suklaaseos on jäähtynyt, valuta suklaa kakun päälle. Levitä suklaata kakun pinnalla siten, että se valuu sieltä täältä kakun reunoja pitkin alas. Laita kakku kylmään. Kakun maku paranee kun se saa olla vähintään yön yli kylmässä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti