sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Äitienpäiväkakku


Kokeilin päällystää kakun marsipaanilla. Kakun välissä oli limeä ja päärynää. Kakku oli tosi raikkaan makuinen. Jos ei pidä marsipaanista, päällisen voi tehdä  myös sokerimassasta. Ohjeen löysin Maku-lehdestä  2/2013.

Lime päärynä-kakku

Pohja:
6 munaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 1/4 dl venhäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

175 asteessa n. 40 minuuttia

Täytteet:
3 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl limetahnaa ( Lime curd)
1 kiinteä päärynä

Kostutus:
1/2 dl vettä
1/2 dl limemehua

Pinnalle: 3 dl vispikermaa
Marsipaania 500 g

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään mascarponejuusto, rahka ja sokerit. Lisää vaahdotettu kerma joukkoon.  Jaa täyte kahteen osaan: toiseen 1/3 ja toiseen 2/3. Lisää pienempään osaan 1 raastettu päärynä ja suurempaan osaan limetahna.

Jaa kakkupohja neljään osaan. Kostuta lime-vesiseoksella. Laita 1. ja 3. väliin limetäytettä ja keskimmäiseen päärynätäyte.

Lisää kakun päälle vaahdotettu kerma ja sen päälle marsipaani.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti