Kokeilin päällystää kakun marsipaanilla. Kakun välissä oli limeä ja päärynää. Kakku oli tosi raikkaan makuinen. Jos ei pidä marsipaanista, päällisen voi tehdä myös sokerimassasta. Ohjeen löysin Maku-lehdestä 2/2013.
Lime päärynä-kakku
Pohja:
6 munaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 1/4 dl venhäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
175 asteessa n. 40 minuuttia
Täytteet:
3 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl limetahnaa ( Lime curd)
1 kiinteä päärynä
Kostutus:
1/2 dl vettä
1/2 dl limemehua
Pinnalle: 3 dl vispikermaa
Marsipaania 500 g
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään mascarponejuusto, rahka ja sokerit. Lisää vaahdotettu kerma joukkoon. Jaa täyte kahteen osaan: toiseen 1/3 ja toiseen 2/3. Lisää pienempään osaan 1 raastettu päärynä ja suurempaan osaan limetahna.
Jaa kakkupohja neljään osaan. Kostuta lime-vesiseoksella. Laita 1. ja 3. väliin limetäytettä ja keskimmäiseen päärynätäyte.
Lisää kakun päälle vaahdotettu kerma ja sen päälle marsipaani.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti