sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Mustikkatuorejuustokakku gluteiiniton

Kakustelija teki mustikkatuorejuustokakun kevään valmistujaisjuhliin. Ohje on otettu Maku-lehdestä 2/2013. Poiketen alkuperäisestä ohjeesta, pohjan tein gluteiinittomista kaurakekseistä ja voista. ( n. 300 g kaurakeksejä ja 75 g sulatettua voita)

Täyte:
500 g mustikoita
1 dl vettä 
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1 dl sokeria
1/2 dl sitruunanmehua

Pinnalle:
2,5 dl mustikkamehua
2 liivatetta
pensasmustikoita

Painele 26 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjakakkuvuokaan ( alla leivinpaperi) keksivoiseos. Mittaa mustikat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Soseuta mustikat sauvasekoittimella tasaiseksi ja anna jäähtyä.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon soseutettu mustikka. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Liuota liivatelehdet mehuun ja sekoita mustikka-juustotäytteeseen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä n. 4 tuntia.  
Liota liivatteita kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka mustikkamehua kiehuvaksi ja lisää liivatteet siihen. Lisää liivateseos loppuun mustikkamehuun. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä. Lisää lopuksi pensasmustikat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti